2013. március 7., csütörtök

Még nincs vége

Sajnos ezen a hétvégén is lecsúsztam Szárszóról.
Viszont már volt 2 és fél sikerélményünk:
-          feltettük a függönyöket, és egyik sem lett se túl rövid, se túl hosszú,
-          kicserélték a gurtnikat (12 db-ot), és semmi nem szakadt le, egy ablak sem törött ki.
A félsiker az, hogy a harmadik tűzhely nem volt törött. Hogy működik-e, és befér-e a kicsi lyukba, ami a beépített konyhabútor mellett maradt, az majd jövő héten derül ki, amikor jön a szakszervizes gázszerelő.
Szabinak a hét elején meghozták a bútorait, de mivel a sarokkanapéja csak ma érkezett, még nem fúrattuk fel a falra a kiegészítőket, mert a kanapé nélkül nem igazán láttuk a szobát. Jól döntöttünk, mert a nagyszekrényt ma áttoltuk a szemközti falra. Így már egész pofás, de még egy kicsit üres az a hatalmas szoba. Jövő héten a maradék elemeket is felfúrják a falra, és lehet, hogy Patrícia vesz még pótlólag néhány elemet a földre is. Viszont a szárszói tv-met mát be tudtam üzemelni Szabi szobájában.
Ma a kádat is felújították, amit szombatig nem lehet használni, de az nem is baj, mert a csaptelepeket is leszerelte az asztalos (őt kértük meg, mert azt hittük, hogy barátságból felteszi az újakat, de nem tette). Majd felteszi a vízszerelő ha bekötik a mosógépet és a mosogatót. Ezeket viszont majd valamikor, a jövő héten lehet, mert csak hétfőn hozzák a mosógépet és a hűtőszekrényt.
Patrícia bútorának fele is megérkezett a bútorraktárba, de Patrícia együtt szeretné elhozni az egész szobát. Csak még azt nem tudjuk, hogy a másik fele mikor érkezik a raktárba.
Sajnos előszoba bútort és étkezőt nem talált abban a méretben, ami neki kellene és olyant, amilyent szeretne. Ma jött egy asztalos és méretet vett. Majd küldi az árajánlatot (mi meg őt a vasporosba).
Jövő héten jön az üveges is a két belső ajtóban kicserélni a kicsit törött üvegeket.
Utána pedig a festő (a második), aki helyrehozza az ajtókat az üveges után.
A T-Mobilos szerelő is átrakta az antennát a korlátról a kémény mellé. Ott nem látszik.
Az én gépemmel üzemelte be az internetet, ami, amikor hazahoztam, nálam nem működött, mert elfelejtette a UPC-t.
A telefon még nem működik, mert nem tudjuk beüzemelni. Ahhoz újra ki kell hívni a T-mobilost, aki már szinte élettársa lesz Patríciának, annyit jár hozzá.
Szóval, olyan ez mint a Niagara: csak ömlik, ömlik rád, zajos és elképesztően sokba kerül. Ja, és ha alámerülsz nem éled túl.
Vigasztalásul (elsősorban magamnak)  idézek egy jó barátomtól kapott viccet:

Egészségvédelmem:

- Jó emésztéshez sört iszom, étvágytalanság esetén fehérbort, ha alacsony a vérnyomásom vörösbort.
- Magas vérnyomás esetén konyakozom, és ha meg vagyok hûlve, pálinkázom.
- És mikor iszol vizet?
- No, olyan betegségem még sosem volt!

2 megjegyzés:

  1. De ugye, azért közben észreveszed, hogy kisütött a nap, hogy kezdenek nyílni a koratavaszi virágok és hogy langyos a szél...
    A bajok elmúlnak...igaz, általában jönnek újak helyettük.
    De talán egyszer csak csak elér az ember a nyugalom öblébe.

    VálaszTörlés
  2. Én már Szárszóval is elégedett lennék. De igazad van! Itt a tavasz, és Patrícia Örömét is átélhetem, ahogy alakul az otthona.

    VálaszTörlés